Een bijzondere manier van gastvrijheid aan vluchtelingen uit Oekraïne

Heel veel mensen maken op dit moment ruimte in hun huis en agenda om een bijdrage te leveren aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Ook in Gorinchem zijn de eerste Oekraïners gearriveerd. We wensen hen een goed verblijf toe en hopen dat ze hier de rust vinden die hen in hun eigen land niet is gegund. Onze hoop en ons gebed is dat hun dierbaren gespaard blijven en dat er snel een staak-het-vuren zal zijn.

Als gemeente krijgen we op een bijzondere manier met Oekraïense vluchtelingen te maken. Bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt wordt de komende maanden een opvangplaats voor vluchtelingen. De kans is groot dat zij er begin september nog zullen zijn als wij ons gemeenteweekend daar hopen te houden. Dat betekent voor ons dat we inschikken, zodat de betere kamers voor de Oekraïners zijn. Wij kunnen verder wel gewoon van alle faciliteiten gebruikmaken. Ook staat er begin september nog een grote tent, die we kunnen gebruiken.

Over gemeenteweekend gesproken. Het is een mooi moment om met de voorbereidingen te beginnen. De komende paar weken kunnen diverse gemeenteleden de vraag verwachten of ze een taak in de voorbereiding op zich willen nemen. Als je daar niet op wil wachten, kun je contact opnemen met een van de ouderlingen.

Zet hoe dan ook de datum in je agenda: 2 tot 4 september.

Namens de kerkenraad,
Johan van de Minkelis

Dit vind je misschien ook leuk...