Week van gebed 2022 begint zaterdag 15 januari

Samen in de naam van Jezus… samen bidden en getuigen, samen leven tot zijn eer!

Het Nationaal Gebed – zaterdag 15 januari 20:00 uur

Aan de vooravond van de Week van gebed voor eenheid, wordt een nationaal gebed gehouden. In maart 2020, aan het begin van de coronacrisis, werd ook een nationaal gebed georganiseerd. Vanwege het voortduren van de pandemie en de spanning en de polarisatie die dit in de samenleving teweegbrengt, is besloten opnieuw gezamenlijk voor ons volk en de samenleving te bidden. We moedigen iedereen aan mee te bidden a.s. zaterdag 15 januari om 20.00 uur. Het nationaal gebed is live te volgen. Ga hiervoor naar de website van de EO.

Week van Gebed 2022 – 16 t/m 23 januari

Van zondag 16 tot en met zondag 23 januari 2022 vindt de jaarlijkse ‘Week van gebed voor eenheid’ plaats. Het thema dit jaar is ‘Licht in het duister’. Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van het tweede hoofdstuk van het Matteüs-evangelie. Daarin wordt het verhaal verteld van magiërs die een bijzondere ster zagen en deze volgden. De ster bracht hen bij Jezus Christus. Als christenen worden we aangemoedigd om ook als die ster te zijn en anderen heen te wijzen naar Jezus. Onze verdeeldheid maakt het echter moeilijk om zelf een licht in het duister te zijn. Daarom is het belangrijk om voor eenheid te blijven bidden.

We kunnen de komende week nog geen bijeenkomsten plannen. Daarom moedigen we iedereen aan om naar alternatieven te zoeken om toch met elkaar in gebed te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door onderling af te spreken in hele kleine groepen en samen te bidden of door met iemand een gebedswandeling te maken. Een andere optie is om met elkaar online te bidden. Hiervoor kun je gewoon zelf een link aanmaken in een programma en deze delen met je medebidders. Wil je met anderen meebidden? Kijk op https://www.weekvangebed.nl/gebedslocaties voor een van de online locaties.

We geloven en vertrouwen dat het zo een gezegende gebedsweek mag worden!

Dit vind je misschien ook leuk...