Derde adventszondag

A.s. zondag is het derde adventszondag. We beginnen zoals gewoonlijk om half twaalf. Voorganger in de morgendienst is ds. G. Zomer uit Waardhuizen. Ouderling van dienst is Johan van de Minkelis. Gebedspunten voor de eigen gemeente graag tijdig aan hem doorgeven. De gezamenlijke middagdienst met de CGK begin zoals gewoonlijk om half vijf. Deze vindt online plaats via het YouTube-kanaal van de CGK. Voorganger dan is ds. H. v.d. Ham.

Derde adventszondag: Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en vuur

In de vier adventsweken is er in de kerk weer een symbolisch (bloem-)stuk. Elke week ziet het er een beetje anders uit. Basis is steeds een driehoek waarvan de zijden symbool staan voor geloof, hoop en liefde  

Op deze derde zondag van Advent horen we weer de stem van Johannes, hij herkent in Jezus de beloofde Messias. In Matt. 3 Vers 11 lezen we: Ik doop jullie met water ten teken van jullie nieuwe leven, maar na mij komt iemand die meer vermag dan ik; ik ben zelfs niet goed genoeg om zijn sandalen voor hem te dragen. Hij zal jullie dopen met de heilige Geest en met vuur.

Het adventsbloemstuk laat zien dat Jezus zijn taak met open handen vervult. Hij bereidt voor ons de weg naar de Vader. In de bladeren zien we de handen van Jezus, de doorboorde handen, en in de rechtop staande bloemen die naar de hemel wijzen, zien we de directe relatie die Jezus met zijn Vader heeft. In de kleur roze zien we dat Gods Licht al een beetje doorbreekt. De drie kaarsen mogen het licht verspreiden.

Dit vind je misschien ook leuk...