NBG Kerstthema 2021: ‘Welkom!’

Op 28 november begint Advent: de periode van toeleven naar het feest van Jezus’ geboorte. Onder de titel ‘Welkom!’ komt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit jaar met een online leesplan en een adventsslinger. Ook is er een project voor kinderen.

‘Advent is een tijd van verlangen’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik van het NBG. ‘Dat geldt dit jaar misschien nog sterker dan anders. De onzekerheid en polarisatie van deze tijd kunnen ervoor zorgen dat je verlangt naar verbondenheid omdat je je ontheemd voelt. Met het leesplan en de slinger nodigen we mensen uit om tijdens Advent stil te staan bij het thema ‘welkom’. Voel je jezelf welkom, bij mensen en bij God? Is Jezus welkom in jouw leven? En kun jij op jouw beurt ook anderen – die misschien eenzaam zijn – verwelkomen?’

Het leesplan bevat bijbelteksten over welkom-zijn, met daarbij een vraag of opdracht. De teksten staan ook op 28 kaartjes, die je van 1 december tot Eerste Kerstdag kunt ophangen aan een koord. Zo maak je de hoop en belofte van Kerst zichtbaar in je huis. Drie extra kaarten zijn bedoeld om te delen met iemand anders. Het (digitale) leesplan staat eind november in de app Mijn Bijbel. De slinger is gratis te bestellen bij het NBG.

Dit vind je misschien ook leuk...