Zondag gaan we naar 100 mensen!

Ook in onze kerk laten we de coronaregels vanaf dit weekend – grotendeels – los. We hebben er lang naar uitgekeken. En nu het zover is willen we daar dankbaar gebruik van maken.

Hoe gaan we het doen?

Zondagmorgen is er voor circa 100 mensen ruimte in de kerk. Dit is exclusief de kinderen die aan de beurt zijn voor het kinderwerk. Meld je ook gerust aan als je het (nog) niet prettig vindt om dicht bij anderen te zitten. De koster wijst je graag een plekje waar je op ruime afstand van anderen de dienst kunt bijwonen. Het is natuurlijk ook prima om een stoel vrij te houden tussen jou en je buurman. Doe datgene waar je je prettig bij voelt.

Met deze insteek willen we recht doen aan de verschillende gevoelens die er leven bij het verder versoepelen van de coronaregels. We sluiten hiermee aan bij de lijn van de landelijke kerken: geef elkaar de ruimte. Ofwel ruimte geven om afscheid te nemen van de coronamaatregelen, maar ook ruimte om – voorlopig – afstand te houden.

Over een paar weken evalueren we hoe een en ander verloopt. Afhankelijk daarvan plussen we het aantal bezoekers verder op.

Praktisch

  • Het bovenstaande betekent dat we de intekenlijst nog even handhaven.
  • De ontsmettingsgel bij de ingang blijft.
  • Ventileren blijft belangrijk; voor en tijdens de dienst ervaar je mogelijk wat geluidsoverlast.
  • We drinken ná de dienst koffie, buiten óf binnen, al naar gelang de weersomstandigheden.
  • We stoppen met het inschrijven voor de middagdienst.
  • De kinderen die hun eigen programma hebben mogen aan het begin van de dienst meteen een plekje zoeken op de bankjes voorin.

We zijn blij dat we aan het begin van het seizoen verder kunnen opplussen en de draad van het gemeenteleven kunnen oppakken. Laten we dank brengen aan onze Heer!

Diensten zondag 26 september

In de morgendienst, 11.30 uur, gaat Cees Oosterhuis voor. Harro van Heukelum is ouderling van dienst. Punten voor de voorbede graag aan Harro doorgeven.

In de middagdienst, samen met de CGK om 16.30 uur, gaat ds. Quant voor.

Namens de kerkenraad,
Johan van de Minkelis

Dit vind je misschien ook leuk...