Het najaar komt eraan, en de startzondag, het kinderwerk, het jeugdwerk, en nog veel meer

Het belooft de komende week mooi nazomerweer te worden. Heerlijk om van te genieten, ook als we ons (school)werk weer hebben opgepakt.

Tegelijk wijst alles erop dat het najaar eraan komt. Ook in de berichten over de activiteiten in onze kerkelijke gemeente. Volgende week zondag begint het kinderwerk weer. In de week van 13 september beginnen we met de ‘Week van de wijk’. In de loop van september begint ook het jeugdwerk weer met diverse Follow Me-groepen. Zomaar een paar dingen die in september onze aandacht vragen.

Startzondag met Gor Khatchikyan

Bij een nieuw seizoen hoort een startzondag. Die hebben we komende zondag al. ’s Morgens om half twaalf in de Oosterbliek met de landelijk bekende Gor Khatchikyan als spreker. We kijken ernaar uit samen Gods Woord te horen, samen te zingen en te bidden, elkaar in de najaarszon te ontmoeten. De locatie in de sporthal biedt alle ruimte voor onze hele gemeente. En er is ook nog wat extra ruimte voor die ene vriend of vriendin die je eindelijk eens mee wil vragen naar de dienst. Doen!

Het is spannend hoe de komende maanden zullen verlopen. Blijven de coronaregels gehandhaafd en zo ja, tot wanneer? Kunnen we binnenkort afscheid nemen van de anderhalvemetermaatregel? Kunnen – en dúrven – we de draad weer op te pakken? Hoe ziet GKv Gorinchem er straks na corona uit? Lukt het om op korte termijn een predikant te beroepen? Hoe gaan we de verhuizing naar Oost voorbereiden?

Met elkaar in gesprek

Heel veel vragen die ons als gemeente bezighouden en waar we de komende maanden op diverse plaatsen over in gesprek gaan. In de kerkenraad, tijdens informele ontmoeten, op huisbezoek, maar ook in de wijken. Probeer de avond in je wijk (zie het bericht elders in deze nieuwsbrief) écht bij te wonen. Het is verrijkend om elkaar als broers en zussen te ontmoeten, je stem te laten horen én te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft.

We bidden voor mooie ontmoetingen onder de zegen van onze Heer!

Namens de kerkenraad
Johan van de Minkelis

Nieuwsbrief NGK-GKv, september 2021

Als je op de hoogte wilt blijven van het landelijke nieuws uit de NGK en GKv.

Dit vind je misschien ook leuk...