Jongerenreis India Mission

In samenwerking met de gemeentes Leerdam en Gorinchem en India Mission | Verre Naasten stond er een jongerenreis gepland naar Noord-Oost India. Een enthousiaste groep van 14 deelnemers zou in de zomer van 2020 diverse projecten in dit mooie land gaan verkennen. Corona stak daar een stokje voor en de hoop was om in 2021 af te reizen naar India. Zoals we nu weten is het nog steeds niet mogelijk om zo’n reis te ondernemen. Daarom is besloten dit project af te sluiten. Aanstaande zondag hebben we een gezellige barbecue om dit samen af te sluiten.

We zijn dankbaar voor wat dit project heeft opgeleverd. Een mooi bedrag van 5300 euro, maar ook vriendschappen en samen ontdekken welke talenten en gaven we mochten ontwikkelen en inzetten.

Met veel enthousiasme is gewerkt om geld op te halen, zoals het verkopen van pepernoten, het bakken van oliebollen, organiseren van filmavonden, de snoeprollen-verkoop, een fietspuzzeltocht tot en met het oprollen van sjorbanden in een loods.

Dit bedrag wordt voor 50% gedoneerd aan de kerk in Kalimpong en 50% gaat naar Evangelical Hospital Association (EHA). Dit is een keten van christelijke ziekenhuizen in India, die door verschillende projecten hulp en zorg biedt aan de ‘onaanraakbaren’. Mensen die te arm, te ziek, gehandicapt of uit een lage kaste komen.

De projecten die in Kalimpong worden gesteund, zijn: 3 theologische studenten, die zo hun opleiding tot predikant kunnen afronden. Een bijdrage voor aanschaf van digitale middelen en het sportproject om jongeren via sport in contact te brengen met het evangelie (Indiase variant Athletes in Action).

Dit vind je misschien ook leuk...