Verdere versoepelingen voor kerkbezoek

A.s. zondag 27 juni voeren we verdere versoepelingen door in de coronaregels. We volgen de afspraken die de landelijke kerken met minister Grapperhaus hebben gemaakt.

Wat betekent dit voor ons?
a.) Er mogen meer mensen in de kerk. Inschrijven via het bekende schema blijft nodig, want is er niet voor iedereen plek. We handhaven namelijk strikt de anderhalvemeter maatregel.
b.) Kinderen die hun eigen programma hebben, nemen voor in de kerk plaats.
c.) De basisregels voor de hygiëne blijven ook gehandhaafd, zoals handen wassen en ontsmetten bij binnenkomst en vertrek.
d.) Een mondkapje is niet meer nodig, behalve als de anderhalvemeter maatregel niet kan worden gewaarborgd.
e.) We gaan weer zingen. Dit doen we op een verantwoorde manier. (Als we ‘Eens als de bazuinen klinken’ hoeft dat niet per se uitbundig.)
f.) Tot slot: Ieder gemeentelid – gevaccineerd of niet – moet zelf een afweging maken, net zoals afgelopen periode, of hij of zij de diensten wil bijwonen.

Hiermee hopen we op een verantwoorde en veilige wijze de volgende stap in de versoepeling in te vullen. We zijn dankbaar dat dat kan en hopen op mooie ontmoetingen in de komende zomerperiode.

Diensten a.s. zondag


Tot slot de diensten van a.s. zondag. Petra van de Minkelis gaat voor in de morgendienst. En ’s middags in de gezamenlijke dienst met de CGK is ds. S.B. van de Meulen voor.

Arie Schreuder is zondagmorgen ouderling van dienst. Gebedspunten kun je aan hem doorgeven.

Mooi weekend en fijne zondag gewenst!

Namens de kerkenraad,
Johan van de Minkelis

Dit vind je misschien ook leuk...