Paascollecte 4 april voor Haïti

Haïti is het armste land van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, een van de armste landen ter wereld. Er wonen ongeveer 10 miljoen mensen. Haïti is niet alleen straatarm, maar ook politiek instabiel en kwetsbaar voor natuurrampen.

Via de zelfhulpgroepen (die aangestuurd worden vanuit de lokale kerken) helpt Tearfund  mensen zelf op te staan uit armoede. Een zelfhulpgroep bestaat uit vijftien tot twintig mensen die wekelijks samenkomen en een vast, klein bedrag inleggen. Dat kan al met 4 cent per week. Daarnaast krijgen ze training en advies, bijvoorbeeld op het gebied van landbouw. Zodra de groep genoeg gespaard heeft, kunnen leden een lening afsluiten met een looptijd van drie of vier maanden. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld zaad of geiten kopen. Met groepsgewijs sparen lukt het duizenden mensen om zelf op te staan uit armoede.

Wat kunnen we als gemeente doen

Voor 30 euro kunnen we een gezin training en toegang tot een spaargroep geven. Daarnaast kunnen hiervoor maatregelen worden genomen om hen bescherming te bieden tegen het coronavirus.

Laat ons als gemeente de kerkelijke gemeente daar helpen Gods licht te verspreiden en hen te ondersteunen om nieuwe zelfhulpgroepen op te richten. Hoe mooi zal het zijn als we als gemeente een bedrag van 900 euro kunnen ophalen om zo minimaal 30 gezinnen een hoopvolle toekomst te kunnen bieden? Zondag 11 april zullen we een terugkoppeling geven in de dienst of het als gemeente gelukt is deze doelstelling te halen.

Uit dankbaarheid wat God voor ons gedaan heeft, mogen we uit dankbaarheid ook geven naar onze naasten dichtbij maar ook verder weg. Mooi als dit juist ook kan via een lokale kerkelijke gemeente.

Doet u mee via de QR-code of zondag via de link in de APP?

Dit vind je misschien ook leuk...