Het teken van het beest

Het teken van het beest is het preekthema zondagmorgen half twaalf. Ds. Joop Schreuder gaat voor in de onlinedienst. Zoon Arie is dan ouderling van dienst. ‘s Middags om half vijf hebben we een gezamenlijke dienst met de CGK.

Over het preekthema schrijft ds. Schreuder: Het getal 666 in Openbaring 13:18 heeft altijd al aandacht getrokken. Het is een raadsel. Hoe komen we achter de betekenis ervan? Er zijn in de loop van de tijd totaal verschillende antwoorden gegeven. Op dit moment wordt er ook wel een verband gelegd tussen het teken van het beest, het coronavirus en de vaccinatieprogramma’s die gaande zijn. In de dienst van zondagmorgen lezen we, DV, heel Openbaring 13, over een beest dat opkomt uit de zee, een tweede beest dat opkomt uit de aarde, en over het teken van het beest. De preektekst is vers 18, waar dat getal 666 genoemd is. Welke boodschap heeft God hier vandaag voor ons?

Als je je wilt voorbereiden op de dienst, lees dan Openbaring 12 en 13 vast door. Want die twee hoofdstukken hangen nauw samen met elkaar. Ook Daniël 7 komt in de preek aan de orde. Het is verhelderend als je al weet wat daar staat.

Als je na de dienst wilt reageren, kan dat via tel. 06 – 12 58 25 95 of per mail: jjschreuder@hetnet.nl.

Tot zondag!
Joop Schreuder

Dit vind je misschien ook leuk...