In lockdown

De lockdown wordt verlengd met nog eens drie weken, minimaal tot en met 9 februari. Een kort zinnetje dinsdagavond tijdens de zoveelste persconferentie van onze premier Mark Rutte. Maar een zin met grote gevolgen. Want het betekent dat het nóg langer duurt voordat we elkaar weer kunnen ontmoeten.

In steeds meer situaties hoor je mensen om je heen verzuchten: ‘Het is erg zwaar, ik hoop dat ik het vol hou.’ Meer dan ooit is het belangrijk om in contact te blijven met elkaar. Maar hoe doe je dat? Hieronder een paar praktische tips en suggesties:

  • Stuur iemand die deze week jarig is of iemand je al een poos niet hebt gezien een kaart. Gewoon per post.
  • Bak een taart of maak iets lekkers en deel dat uit aan je buren of iemand in je wijk.
  • Bedenk en organiseer een leuke online-activiteit voor je wijk en nodig ook andere vrienden uit.
  • Nodig iemand uit op de koffie. Dit kun je ook combineren met het bekijken van de dienst op zondag.
  • De telefoon hebben we ook nog: bel eens iemand van wie je weet dat hij of zij het leuk vindt om een belletje te krijgen.

Zo zijn er veel meer manieren te bedenken om de ander niet te vergeten en oog te houden voor elkaar.

Filmpjes, wat nu?

In het voorjaar hebben we in de zondagse dienst steeds filmpjes getoond die de gezinnen thuis hadden opgenomen. Het gaf ons wekenlang een mooi, warm en kleurrijk inkijkje in onze gemeente. Wie heeft er een leuk idee waar we de komende tijd gemeentebreed aan mee kunnen doen? Laat het even weten aan iemand uit de diaconie of kerkenraad.

Geboren: Hannah Fokkema

Gelukkig zijn er in deze donkere coronaperiode ook lichtpuntjes. Zo is op 5 januari Hannah geboren. Ze is de eerste dochter in het gezin van Nieko en Evelien Fokkema, en het kleine zusje van Lukas en Levi. We feliciteren hen van harte met dit nieuwe leven en zijn blij en dankbaar dat alles goed mag zijn in hun gezin.

Onlinediensten a.s. zondag

Zondagmorgen a.s. gaat ds. C. van Breemen voor en ‘s middags is er een gezamenlijke dienst met de CGK, waarin ds. Jelle Nutma voorgaat. Ouderling van dienst is Harro van Heukelum. Gebedspunten kun je tijdig aan hem doorgeven.

Nieuws van de CGK

Onder deze link vind je het nieuws van de CGK.

Dit vind je misschien ook leuk...