Vier minuten in zijn licht

Wat een vreemd jaar hebben we achter de rug, wat een vreemde kersttijd beleven we. Het coronavirus heeft ons leven op de kop gezet, of tenminste belemmeringen gegeven. We hadden er nooit bij stilgestaan dat een virus zo’n impact kan hebben op ons dagelijks leven en op ons kerk zijn. Het heeft ons allemaal op een bepaalde manier geraakt en gevormd.

Of we nu zelf ziek werden van corona, in isolatie moesten, werken en/of ondernemen ingewikkeld werd, we familie, vrienden, buurtgenoten zagen worstelen met ziekte of misschien wel geconfronteerd werden met een overlijden. Misschien bent u, ben jij, het wel die het moeilijk vond en vindt om juist in deze tijd overeind te blijven, geplaagd door eenzaamheid, door een gevoel van verlatenheid, verslagenheid, verslaving of ingewikkelde gedachten.

Lichtdragers in de wijk

Dwars door alle teleurstellingen, frustraties en beperkingen heen mochten en mogen we gemeente zijn. Mooi om te zien dat er in de gemeente mensen (ieder met zijn gaven en talenten) initiatieven tonen of juist “gewoon” beschikbaar zijn ook in deze tijd. Geweldig dank daarvoor! Rond de kerstdagen gaven we in de afgelopen jaren een klein kerstpresentje als dank voor alle inzet of gewoon om iemand blij te maken. Dit jaar hebben we er bewust voor gekozen een mooi kerstgebaar uit te delen aan wel 600 adressen in de Haarwijk. Om in deze moeilijke tijd als lichtdragers zichtbaar te zijn in de wijk.

Hou je licht brandend

Jezus kwam naar deze wereld zodat we nooit alleen hoeven te zijn. Soms zijn we zo gefixeerd op het donker, op de moeilijke omstandigheden in ons en om ons heen dat we Zijn licht, Zijn liefde zelf niet meer zien. Hij roept ons op om ons te keren naar Zijn licht, ons door Hem te laten verwarmen en het licht door te geven. Maar ook zicht op elkaar te hebben, door op deze wijze als het ware het licht bij elkaar brandend te houden of juist (opnieuw) aan te steken. Door in levens aanwezig te zijn bij elkaar als gemeenteleden, bij onze buren, bij je collega’s, bij je klasgenoten op school.

Vier minuten

Ik las ergens dat het bijzondere impact zal hebben als mensen elkaar gedurende vier minuten in de ogen zouden kijken. Durven wij vier minuten Jezus in de ogen te kijken door gewoon even alles los te laten, letterlijk in stilte ons te richten op God? Te proeven dat hij met innerlijke ontferming bewogen is over ons (Hij kent ons door en door), ons te laten overspoelen met Zijn licht en liefde? Ons te laten vullen en genezen juist in deze tijd?*

Durven we opnieuw vier minuten te luisteren en ons te richten op onze naaste? Durven we te kijken met de ogen van Jezus? Bij wie kan ik mijn licht opsteken als ik zelf in het duister zit? Voor wie kan ik licht zijn, Jezus zijn, in deze donkere dagen?**

Zijn licht gaat door, dwars door het duister heen. Zo mogen we uitzien naar wat Hij wil doen in en door onze levens, in onze gemeente.

Gezegende en verlichte dagen toegewenst.

De diakenen

*  Luistertip: In het licht                        https://www.youtube.com/watch?v=L2TFIkHuqVE

*  Luistertip: In the light                       https://www.youtube.com/watch?v=5_MpGRQRrP0

** Luistertip: Hij kwam bij ons               https://www.youtube.com/watch?v=CHokvyw4Ovs

Dit vind je misschien ook leuk...