Samen kerk, samen sterk, samen Kerst!

Vanaf a.s. zondag hebben we weer uitsluitend onlinediensten op zondag. Als kerkenraad hebben we besloten mee te gaan in het advies van de landelijke kerken om tijdens de harde lockdown alleen online samen te komen.

Het is een advies, geen verplichting, want voor kerkdiensten en andere religieuze bijeenkomsten blijft 30 personen het maximum. Het coronavirus is echter nog lang niet onder controle. We staan voor veiligheid in de kerk, in alle opzichten, daar hoort nu vooral de zorg voor onze gezondheid bij. Het betekent dat alleen de predikant, een ouderling en diaken, de koster en mensen van de techniek aanwezig zullen zijn tijdens de dienst.

Extra domper

De aangescherpte regels zijn een extra domper voor de kerstviering en andere activiteiten de komende week. De speciale dienst voor het kinderkerstfeest, die voor maandagavond gepland stond, kan helaas niet doorgaan. Ook de kerstpuzzeltocht, voor dinsdagavond op het programma, is helaas afgelast. Jammer, er is hard gewerkt aan de voorbereidingen en velen hadden zich erop verheugd, maar het is helaas iet anders. Ook het kinder- en clubwerk ligt voor de duur van de harde lockdown stil. We hopen dat we medio januari weer zicht krijgen op versoepeling van de maatregelen.

En toch, Kerst gaat door

Maar Kerst gaat door, het grote feest van Immanuel, God met ons. Vrijdag hebben we een feestelijke onlinedienst. De kerstcommissie heeft een plan B bedacht, waarbij de kinderen tóch een bijdrage kunnen leveren aan de dienst. Ook is er een speciaal lied ingezongen. We hopen dat velen dit weekend nog hun digitale kerstwensen aanleveren.

Doe mee en stuur je bijdrage in!

De kerstcommissie wacht met smart op leuke filmpjes van elk gezin (het mag van alles zijn: een gesproken kerstgroet, dansje of een ander teken van leven hoe het met je gaat. En natuurlijk de speciale filmpjes van de tieners. Stuur ze uiterlijk zondag door (ook de bijdrage van de kinderen voor het kerstfeest) naar gkvkerst@outlook.com.


Zo mogen we, op afstand en digitaal maar in verbondenheid, toeleven naar het kerstfeest.

Namens de kerkenraad,
Johan van de Minkelis

Dit vind je misschien ook leuk...