Andere invulling pastoraal werk

Het OPT wordt vernieuwd! Voortaan is de naam Onderlinge Pastorale-zorgteam of kortweg OPt.  Op voorstel van het OPt krijgt elke wijk één OPt’er ter versterking van het onderlinge pastoraat in de wijk. De functie wordt anders en informeler, en laagdrempelig ingevuld.

Tegelijkertijd komen de wijkouderlingen wat meer op afstand te staan. Ze zullen zich meer op het bestuurlijke werk in de gemeente gaan richten. De wijkouderlingen blijven wel in contact met de OPt’ers over de voortgang van het pastorale werk.

Wie haakt aan bij het OPt?

Deze insteek betekent dat het Opt een flinke versterking kan gebruiken. Ook al omdat Cees Oosterhuis heeft besloten te stoppen met deze pastorale taak en in plaats daarvan zich meer hoopt in te zetten voor taken binnen Klik. We zijn dankbaar voor alles wat Cees voor het OPt heeft betekend in de afgelopen jaren! Deze weken zullen diverse broers en zussen worden benaderd met de vraag een taak in het onderlinge pastoraat op zich te nemen. Je mag natuurlijk ook zelf contact opnemen om te informeren wat het Opt-werk inhoudt en te kijken of het iets is dat bij jou past.

Als gevolg hiervan hebben we besloten de kerkenraad voorlopig niet uit te breiden. Dat was aanvankelijk wel ons plan. Maar de versterking van het Opt heeft nu de eerste prioriteit. Als dat traject is afgerond kijken we opnieuw of vier ouderlingen genoeg zijn of we dat toch beter kunnen uitbreiden tot vijf of zes ouderlingen.

Namens de kerkenraad,
Saakje Elzinga

Dit vind je misschien ook leuk...