Zondag vieren we avondmaal

Komende zondag hopen we elkaar weer te ontmoeten. Ditmaal rond Woord én sacrament. We vieren namelijk in de morgendienst het avondmaal. Ds. Jelle Nutma gaat ‘s morgens en ‘s middags voor. Johan van de Minkelis is komende zondag ouderling van dienst.

De avondmaalsviering is a.s. zondag anders dan anders. Iedereen blijft op zijn eigen plek zitten, terwijl de diakenen op een veilige en verantwoorde manier brood en wijn ronddelen. Omdat we met slechts een kleine groep kunnen samenkomen, zullen de meeste broers en zussen het avondmaal thuis meevieren. In de thuissituatie zal je zelf voor brood en wijn moeten zorgen. Zo hopen we zondag, deels in de kerk en grotendeels thuis, de verbondenheid in Christus en met elkaar te vieren. We wensen je alvast een zegenrijke zondag toe.

Kinderwerk: grote kanjers

Zondagmorgen zijn de grote kanjers aan de beurt. Dat betekent dat één ouder zich met voorrang mag inschrijven. Dat kan tot vrijdagavond. Andere gemeenteleden kunnen tot zondagmorgen ca. 09.00 uur inschrijven. Uiteraard tot het bekende maximum van 30 bezoekers (exclusief mensen die een taak hebben). Aanmelden kan weer via de bekende link.

Mondkapjes, ook in de kerk

Vanaf zondag a.s. adviseren we bij binnenkomst en vertrek een mondkapje te dragen. Op je zitplaats kun je het mondkapje weer afdoen. Dit is in lijn met de dringende adviezen die het kabinet afgelopen week heeft gegeven om verdere coronabesmettingen tegen te gaan. We willen daar van harte aan meewerken. Dat levert in de praktijk weleens spanning op, want voor sommigen zijn de risico’s te groot om naar de kerk te gaan. Vanwege hun eigen of andermans gezondheid. Toch vinden we het goed als we de zondagse dienst ‘in ere’ houden en de lofzang gaande houden.

Mogelijkheden om met je kring of wijk thuis bijelkaar te komen zijn er nu nauwelijks. Doordeweeks in de kerk bijelkaar komen is in een aantal gevallen nog wel mogelijk. In de voorzaal kunnen maximaal 8 mensen terecht, in de consistorie 4 en in de kerkzaal zelf ook liever een niet te grote groep. Voor jeugdgroepen gelden geen beperkingen. Vooral de voorzaal is ‘s avonds populair. Informeer even bij koster Erik Dekker naar de mogelijkheden.

Op zondag en doordeweeks gelden dezelfde coronaregels. Hier kun je ze nog eens nalezen.

Ds. Jelle Nutma neemt beroep aan naar Drachten

Ds. Jelle Nutma heeft het beroep naar de gemeente van Drachten aangenomen. Het is een felicitatie waard voor hemzelf en de CGK-gemeente in Drachten. Tegelijkertijd is het een teleurstelling voor de gemeente in Delft, die evenals Drachten een beroep had uitgebracht, en voor velen in Gorinchem. ‘Gaandeweg is de overtuiging gegroeid dat onze weg verder zal gaan in de CGK van Drachten. Voor mij was het verre van een vanzelfsprekende keuze. Zelf had ik de weg naar deze gemeente helemaal niet in mijn gedachten’, zo schrijft ds. Nutma in een brief aan zijn gemeente.

Het afscheid van de CGK in Gorinchem is waarschijnlijk in april 2021. Dat betekent dat ds. Nutma nog het hele catecheseseizoen actief zal zijn en dat hij ook bij andere gemeenteoverstijgende activiteiten voorlopig nog betrokken blijft.

Meer nieuws van de CGK vind je onder deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...