Justice week: Your week of justice in a changing world

In 2018 kwamen Hilda Oosterhuis, Jan de Kraker, Anne de Groot en Diane Pince van der Aa enorm onder de indruk van de verhalen op de Justice Conference, een initiatief van Tear. Van 25 tot en met 31 oktober 2020 organiseert Tear nu samen met meer dan tien andere organisaties online The Justice Week. Sprekers uit binnen- en buitenland delen verhalen van recht en onrecht en laten zien hoe jij je eigen omgeving rechtvaardiger kunt maken.

De eerste sprekers zijn bekend! Tijdens de week spreken onder andere Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling), Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie), Sander Heijne (onderzoeksjournalist en auteur Fantoomgroei) en Krish Kandiah (sociaal ondernemer en oprichter van Home for Good). 

The Justice Week is een vervolg op de Justice Conference van 2018 en kent drie deelonderwerpen: ‘All inclusive’, over ongelijke machtsstructuren, inclusie en diversiteit; ‘Onderweg’, over migratie, uitbuiting en mensensmokkel en ‘Tot op de bodem’, over klimaatveranderingen. De week start en eindigt met een online live-evenement. Verder kies je dagelijks zelf onderdelen uit het programma voor jouw ‘moment of justice’.  Raak geïnspireerd door dit filmpje.

Van harte aanbevolen!

Dit vind je misschien ook leuk...