Dienst zondag 12 juli

Vanaf zondag a.s. hebben we weer ’s morgens dienst, en wel om 11.30 uur. Ds. Hagens uit Houten gaat voor en Harro van Heukelum is ouderling van dienst. Er is nog ruimte genoeg om de dienst te bezoeken. Je kunt je weer aanmelden bij Erik Pince van der Aa (h.pincevanderaa@gmail.com).

Tip: meld je aan met je wijk, vriendenkring of Follow Me (Next)!

Er is per dienst ruimte voor maximaal ruim 70 mensen. Afgelopen zondag hebben we voor het eerst na de lockdown hiermee kunnen proefdraaien (zie foto). Dat ging goed. Iedereen hield zich keurig aan de aanwijzingen van de kosters om naar de aangewezen plek te gaan en de kerkzaal te verlaten. Ook alle andere veiligheidsmaatregelen werden goed nageleefd. Dat biedt perspectief voor de komende zondagen!

Het toilet kan gewoon worden gebruikt. Wel graag na gebruik goed schoonmaken! En napraten is ook gewoon toegestaan: niet binnen, maar buiten op het voorplein. Ook daar houden we, net als binnen, rekening met de bekende anderhalvemeter.

Veiligheid voorop, dus ventileren
We zijn blij dat we weer ’s morgens dienst kunnen houden. We waren tijdelijk naar de middag uitgeweken, omdat het RIVM adviseerde maximaal één dienst per dagdeel te houden. Per 1 juli zijn de regels weer wat verruimd. Dat betekent dat we met een kortere tussentijd ook veilig diensten kunnen beleggen. Míts we goed ventileren. Met het oog hierop zijn twee ventilatoren aangeschaft, die tussen de twee diensten door voor maximale beluchting zorgen.

Op weg naar het oude vertrouwde is er aansluitend aan de dienst ook weer gelegenheid om gebed te vragen. Leden van het gebedsteam staan in de garderobe klaar.

We houden voorlopig alleen ’s morgens dienst. We moeten als gemeente al alle zeilen bijzetten om wekelijks één coronadienst te organiseren. Het medeorganiseren van een tweede dienst samen met de CGK hopen we na de zomervakantie weer op te pakken. Onze gemeenteleden zijn overigens wel welkom in de middagdienst, die de CGK vanaf zondag ’s middags weer belegt (16.30 uur). Wel graag even aanmelden bij de scriba van de CGK (scriba@cgk-gorinchem.nl).

Zingen Buiten de Waterpoort

Zoals bekend kunnen we voorlopig nog niet zingen tijdens de diensten. Daar is de kerkzaal te laag voor. Maar er is een alternatief! Zondagmiddag 19 juli om 15.00 uur gaan we samen zingen Buiten de Waterpoort. Neem je picknickkleed of stoeltje mee en geniet van elkaars gezelschap én de mogelijkheid om onder begeleiding van Christoph en Anna Brussee lekker in de buitenlucht te zingen. Meer details volgen nog in de GKv-app.

Dit vind je misschien ook leuk...