Afscheid Geert van Dijk en beroepingswerk

Vorige week zondag namen we afscheid van Geert van Dijk. Van 1 september vorig jaar tot 1 juni jl. was hij als interim-predikant aan onze gemeente verbonden. Het is een vruchtbare periode geweest, waarin veel dingen zijn afgerond of juist in gang gezet. Ook op deze plek willen we Geert nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet en bijdrage. Ondertussen heeft de beroepingscommissie deze week voor het eerst vergaderd. Hieronder het verslag van hun eerste bijeenkomst.

Beroepingscommissie enthousiast van start

Enthousiast zijn we als beroepingscommissie afgelopen maandag voor het eerst bij elkaar gekomen. De bedoeling is dat wij, Arie, Ernst, Jantsje, Freek, Eline en Marike de komende tijd gaan kijken naar het profiel dat is opgesteld voor het soort predikant dat zou passen bij onze gemeente. De afgelopen tijd zijn we als gemeente al veel bezig geweest met de vraag wat voor gemeente wij zijn. Dit naar aanleiding van de zoektocht naar een nieuw kerkgebouw. Er ligt dus al veel documentatie vanuit de kerkenraad, die wij als beroepingscommissie goed kunnen gebruiken. De zomer gebruiken we om deze documenten te bekijken en ons af te vragen wat dit betekent voor het beroepingswerk en het opstellen van een profiel voor een dominee die past bij onze gemeente.

Na de zomer willen we dit aan iedereen voorleggen en gemeentebreed het profiel verder scherp stellen. Het idee is om dit op een soortgelijke manier te organiseren via de miniwijk zoals destijds met het kerkgebouw is gedaan. Hier worden jullie verder over geïnformeerd. Na deze avonden willen we de volgende stappen weer bepalen.

Arie is vanuit de kerkenraad betrokken en Ernst is voorzitter van de beroepingscommissie. Marieke zal als secretaris alles in goede banen leiden. Met elkaar hopen we van betekenis te kunnen zijn in de volgende fase van onze gemeente. Weet ons te vinden als je vragen hebt! Via de nieuwsbrief houden we jullie hoogte!

Namens de beroepingscommissie,
Eline Voorberg

Dit vind je misschien ook leuk...