Uit de kerkenraad

Afgelopen maandag hebben we met de kerkenraad vergaderd en konden we een beroepingscommissie samenstellen. We zijn erg blij met iedereen die zich heeft aangemeld voor de beroepingscommissie en de hoorcommissie. Wat goed dat ook de jeugd interesse heeft getoond. We zijn erg blij met de betrokkenheid en zullen jullie zeker ook actief in het proces gaan betrekken.

Volgende week hopen we als commissie te starten. De beroepingscommissie zal bestaan uit: Eline Voorberg, Ernst Loor, Freek Scholtens, Marieke de Haan, Jantsje Jongsma en Arie Schreuder. De laatste is contactpersoon vanuit de kerkenraad.

Als beroepingscommissie zullen we jullie als gemeente eerst gaan betrekken bij het vaststellen van de profielschetsen van de gemeente en de nieuwe predikant. Op die manier kunnen we gericht op zoek gaan naar een predikant die goed bij onze gemeente past.

Nieuwbouw kerk in Gorinchem Hoog Dalem

De plannen voor de kerkbouw in Gorinchem-Oost staan na een korte coronapauze weer stevig op de agenda van de PKN in Gorinchem. De planvoorbereiding loopt enkele maanden vertraging op. De laatste berichten zijn dat de PKN uiterlijk in december dit jaar definitief beslist over de plannen. De tussentijd wordt goed benut om de plannen te verfijnen en verder uit te werken. Ook de ideeën en suggesties vanuit onze gemeente worden serieus overwogen.

Bij een positief scenario zal de bouw circa een jaar duren. Bij een definitief besluit in december 2020 betekent dit dat de officiële ingebruikneming van het nieuwe kerkgebouw rond de Kerst van 2021 zal plaatsvinden.

Nieuws van de CGK

Nieuws van de CGK vind je onder de link.

Dit vind je misschien ook leuk...