Bij de dienst van zondag a.s.

Aanstaande zondag 10 mei mag ik in de online dienst voorgaan (de livestream begint om 11.15 uur). De preek gaat over de bewakers bij het graf van Jezus. Zij zijn zich (bijna letterlijk) dood geschrokken. Hals over kop rennen ze naar de priesters. Ze vertellen alles wat er is gebeurd. De priesters zijn in paniek. Dit moet koste wat het kost in de doofpot. Ze betalen de soldaten een hoog bedrag om een leugen de wereld in te slingeren. Waarom eigenlijk?

Waarom doen mensen vandaag de waarheid geweld aan? Wat worden er ook vandaag veel verhalen in de doofpot gestopt. Omdat het niet uitkomt of omdat je niet weet wie je moet geloven. Een lastige vraag. Daar wil ik met jullie bij stilstaan.

O ja, ik ga proberen een leuk filmpje te maken voor de kinderen.

Avondmaal vieren?

Het zit er voorlopig nog niet in: kerkdiensten. Vanaf 1 juli mag het in groepjes van maximaal honderd mensen. Rekening houdend met de anderhalve meter is er in de Immanuelkerk voorlopig slechts plaats voor enkele tientallen mensen. Het duurt nog wel even voordat we weer allemáál bij elkaar zijn. Als kerkenraad zijn we bezig met de vraag, of we binnenkort misschien een keer avondmaal online kunnen vieren. U hoort daar nog van. Input is welkom.

Eindexamens

Zoals iedereen weet, gaan de landelijke eindexamens niet door. Dat betekent dat er bij jongeren geen eindexamenstress is. Want je moet wel voor je schoolexamens hoog genoeg gescoord hebben, want die tellen nu als eindexamen. Als er jongeren zijn die dit jaar in de examenklas zitten, willen we het graag weten, om met je mee te kunnen leven. We wensen je veel succes bij de ‘laatste loodjes’!

Afscheid interim

Het contract tussen de GKv Gorinchem en mij als interim-predikant loopt af op 31 mei aanstaande. Het voelt wel heel raar om in deze roerige coronatijd afscheid te nemen. Aan de andere kant zit mijn taak er op en heb ik er alle vertrouwen in dat jullie als kerkenraad en gemeente het verder zonder mij kunnen.

Misschien dat er mensen zijn die nog graag een gesprekje met mij willen. Dat kan zijn in het kader van het ‘proces van eenheid en herstel’. Maar het mag ook om een andere reden. Neem gerust contact op! We kunnen – als je dat wilt – afspreken in de kerk. En het is niet erg als dat (net) niet binnen de meimaand valt.

Hartelijke groet, Geert van Dijk (predikant@ngksliedrecht.nl / 0184-778493).

Dit vind je misschien ook leuk...