Collecte Stichting De Haven 3 mei 2020

Aanstaande zondag 3 mei 2020 collecteren we voor Stichting De Haven.

Het is zondagmiddag kwart over vijf en minister Bruno Bruins kondigt aan dat de seksindustrie haar deuren moet sluiten. In alle haast zijn onze maatschappelijk werkers naar de straten gereden om de vrouwen op te vangen, om meer informatie te geven en om contacten te leggen voor als er de komende tijd iets geregeld moet worden. Leila, een van de vrouwen die in de straat werkt, roept met hoge stem en paniek in haar ogen: “Maar hoe moet ik nu mijn eten en de huur van mijn huis betalen?” In de verte slaan de kerkklokken zes keer. De laatste vrouwen stappen in een auto of in de tram. Dan is het stil. Voor de eerste keer is het écht stil in de Haagse prostitutiestraten.


Vrouwen staan nu op straat, zonder eten omdat de voedselbank haar deuren sluit. Ze willen graag terug naar familie in hun thuisland, maar kunnen niet weg omdat de grenzen gesloten zijn. Directeur Eva Wielenga: “Omdat er zoveel onduidelijkheid is en de vrouwen zoveel vragen en problemen hebben, zien we het aantal hulpvragen ontzettend snel stijgen bij De Haven. Onze maatschappelijk werkers werken keihard om alle vrouwen op een goede manier te kunnen helpen aan voedsel, onderdak en een alternatief inkomen zoals een tijdelijke uitkering. We zien heel veel betrokkenheid om ons heen en we weten dat zonder die steun deze vrouwen nu kansloos zijn. Gelukkig hebben we goede contacten met de gemeente Den Haag en andere instanties waar we in deze heftige situatie nauw mee samenwerken. We moeten dit met elkaar doen!”

Voor veel vrouwen is deze crisis een onverwacht keerpunt. Ineens zien ze mogelijkheden om uit te stappen. Maatschappelijk werker Rianne: “Het is een hele nare situatie waar voor een aantal vrouwen een positieve wending aan zit. Virginia bijvoorbeeld kennen we al jaren. Vanmorgen appte ze me: ‘Ik wil een andere baan buiten de prostitutie!’.” Wil jij in deze crisis ook klaarstaan voor vrouwen in de seksindustrie? Stichting De Haven heeft onze hulp nu harder nodig dan ooit! Kijk voor meer info op hun website https://www.stichtingdehaven.nl/

Steun het werk van Stichting De Haven door een gift over te maken via deze link, of via de QR code hieronder. Uiteraard kunt u ook zelf een overboeking doen via de rekening van de diaconie: NL11 INGB 0001 0250 15 o.v.v. gift collecte Stichting De Haven.

Dit vind je misschien ook leuk...