Onlinediensten

A.s. zondag hebben we de zesde zondag in coronatijd. De afgelopen weken heeft het beamteam hard gewerkt, tijdens maar vooral vóór de diensten, om alles technisch goed te regelen.

Afgelopen week zijn enkele verbeterpunten uitgewerkt. Zo komt er een nieuwe cameraopstelling, waarbij de spreker closer in beeld komt. We hopen hiermee een intiemere sfeer te scheppen. Online hebben we tenslotte geen afstandsbeperkingen.

Als kerkenraad hebben we nagedacht over het karakter van de onlinedienst. We hechten aan het woordje dienst en we willen dichtbij onszelf blijven. We gaan dus niet ons best doen om met professionele programmamakers te concurreren. Wél willen we aantrekkelijke onlinediensten met veel herkenbare elementen en mensen. Aantrekkelijk betekent ook dat we het proberen kort te houden, zowel in de prediking als in de liturgie. Er zijn minder liederen en de collecte wordt genoemd, maar zonder uitgebreide presentatie.

Zondag aanstaande is ds. Henco Lopers uit Nieuwerkerk aan den IJssel bij ons te gast. Het thema van de preek is ‘Bij God ben je veilig’ n.a.v. Psalm 91.

Ook nu de vraag om gebedspunten aan te leveren bij de ouderling van dienst. Zondag is dat Martin Cornet.

Fijn weekend en gezegende zondag!

De kerkenraad

Dit vind je misschien ook leuk...