Maatje zijn in tijden van corona

Alle activiteiten van KLIK liggen stil. Dat hoeven we niet uit te leggen. Natuurlijk is dat jammer. Maar dit is wel een goed moment om te beseffen dat de activiteiten geen doel op zichzelf zijn. KLIK wil mensen verbinden. En de verschillende activiteiten zijn daarbij niet meer en niet minder dan een middel.

Contact op afstand

Je kunt elkaar appen of (video-) bellen. Doe dat vooral. Zelfs als het niet veel verder komt dan de vraag hoe het met elkaar gaat. Laat de ander niet los. Je kunt het heel kort houden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voorlezen op afstand: live via Facetime of WhatsApp bellen, of door YouTube filmpjes op te nemen.

Leuke dingen doorsturen

Je zinvolle informatie doorsturen via de app. Tips om dingen te doen, ideeën voor de kinderen. Een paar voorbeelden:
Om te lezen.
Prentenboeken.
100 praktische tips voor kinderen thuis. Stuur deze niet zomaar door, want het is wel heel veel informatie. Maar er zitten veel leuke dingen tussen.

Langsgaan

Op bezoek gaan is wellicht niet verstandig. Maar als je toch een frisse neus gaat halen, kun je ook langs het adres van je maatje lopen en zwaaien, of even een praatje aan de voordeur maken (op gepaste afstand).

Kleinigheidje brengen

Je kunt bij de ander langsgaan en iets leuks afgeven of voor de deur zetten. Bijvoorbeeld:
* een leuke kaart
* als er kinderen zijn, spullen om te knutselen
* een boekje om te lezen of te kijken
* iets lekkers, of iets dat ze zelf kunnen bakken
* zaadjes (bijvoorbeeld tuinkers) zodat kinderen zelf kunnen zaaien.

We horen veel signalen dat gezinnen hun kinderen 24/7 binnen houden uit angst. En in een klein huis fulltime op elkaars lip zitten, zonder naar buiten te gaan, is uitdagend en kan veel spanning brengen. Een leuke afleiding is daarom welkom.

WhatsApp

Er is een brede Whatsapp groep gemaakt. Sommigen van jullie zitten daar al in. Deze groep is bedoeld om kort te delen wat je aan het doen bent, niet om allerlei dingen van internet door te sturen. Wil je erbij? Klik dan hier.
Heb je nog andere ideeën of tips? Laat ze ons weten, zodat wij ze weer door kunnen geven.

Gebed

We willen bidden of God ons beschermt in deze tijd. En of God de angst weg wil nemen en zijn vrede in hart en huis wil geven. Ook bidden we of God ons wijsheid geeft om onze relaties en contacten op een goede manier te onderhouden en te versterken.

Dit vind je misschien ook leuk...