Coronanieuws: zondag online dienst

Als kerkenraad en diaconie hebben we dinsdagavond uitvoerig gesproken over de zorgen m.b.t. het corona-virus. Het gaat onze stad en onze kerkgemeenschap niet voorbij. We hebben er allemaal mee te maken, in elk geval nog wekenlang en waarschijnlijk langer. We hebben het volgende besproken dan wel afgesproken.

Zondagse diensten

• Zondagmorgen om 11.15 uur hebben we een ‘gewone’ dienst via livestream, dit keer mét beeld. Alleen mensen met een uitvoerende taak hebben toegang. Je kunt afstemmen op ons YouTube-kanaal. De voorbereidingen zijn in volle gang, het wordt de eerste keer, technisch ziet het er al goed uit. Fijn dat er al veel energie in is gestoken om dit mogelijk te maken.
• Je kunt vooraf gebedspunten per e-mail indienen: scriba@gorinchem.gkv.nl. Ook met andere (praktische) vragen kun je daar terecht.

Bezoekwerk in de wijken

• We vermijden fysieke en sociale contacten en plannen dus geen bezoeken thuis. Op zijn vroegst in de week van 6 april zoeken we elkaar thuis weer op.
• In de tussentijd zijn alle ouderlingen en diakenen telefonisch en via WhatsApp bereikbaar. Dat geldt ook voor onze interimpredikant Geert van Dijk. Maak daar gebruik van!

Verder

• Het is een onzekere tijd; er komt veel op ons af. Laten we oog hebben voor elkaar, dichtbij en iets verder weg. In de wijken onderling, met familie en vrienden, maar ook met buren en stads- en dorpsgenoten. Er gebeurt al heel veel, maar zeker als deze situatie lang gaat duren, komt het aan op aan op doorzettingsvermogen en trouw.
• We zijn juist in deze tijd blij met de mogelijkheden van technische mogelijkheden: social media en internet. Laat ze niet onbenut!

Tot slot

Vandaag las ik ergens: We hoeven niet in paniek te raken. Ons leven is in Goede handen. Dat is de diepste grond van ons vertrouwen. In dat vertrouwen kun je nuchter blijven en het goede te zoeken voor anderen. Dat heeft de kerk door de eeuwen heen ook steeds gedaan. Laten we goed nieuws zijn in een wereld vol van angst en onzekerheid.

Sterkte en zegen!

Michiel Schoonderbeek
namens kerkenraad en diaconie

Dit vind je misschien ook leuk...