Zondag viering avondmaal

Zondag vieren we het avondmaal. Mensen vragen wel eens waarom het ‘avond-maal heet’, terwijl je het ‘s morgens viert. Dat is omdat Jezus het heeft ingesteld de avond voordat Hij stierf.

Eigenlijk is het de viering van het Pesach. De Joden vieren dat ieder jaar om te gedenken dat God het volk Israël uit Egypte leidde. Wij vieren sinds de dood van Jezus Christus dat Hij ons bevrijdt uit de slavernij van het kwaad. Zijn Heilige Geest heeft de macht om zonden in ons leven te verbreken en te overwinnen.

Paulus heeft daar ervaring mee. De blijde boodschap van Jezus heeft zijn hele leven veranderd. Hij dacht dat hij God een dienst bewees door Jezus’ volgelingen te doden. Totdat hij ontdekte: ik heb tegen Gód gestreden. Wat moet hij zich schuldig hebben gevoeld. Maar God tilt hem op en zet hem overeind: ‘Ik heb met jou een plan; jij gaat de mensen vertellen wat genade is.’ Dus. Als er voor Paulus vergeving is, dan is dat er ook voor jou.

Omdat het avondmaal is, zal de preek kort zijn. We lezen 1 Timotheüs 1:5-17.

Tot zondag!
Geert van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...