Jezus ‘van Kafarnaüm’ schakelt over op plan B. Welkom in de eredienst

Broers en zussen in de Heer! Afgelopen zondagmiddag ging het over de twijfel van Johannes de Doper (Matteüs 11:1-6). Jezus zegt dat we gelukkig zijn als we ons niet aan hem ergeren. Daarmee verwijst hij naar de wonderlijke manier waarop hij ons redt: Golgota.

Zondagmorgen a.s. lezen we D.V. verder uit Matteüs, hoofdstuk 11:20-29. Het is een wonderlijk gedeelte. Jezus oordeelt aan de ene kant snoeihard (vers 20-24) en nodigt anderzijds zeer hartelijk uit (vers 28 en 29). Er zit dan ook een groot geheim in dit gedeelte. Wat dat geheim is, verklap ik nu natuurlijk nog niet.

Kom vooral naar de kerk, zondagmorgen 11.15 uur! De preektekst staat – voor wie mee wil lezen – zondagmorgen op mijn blog www.jmhaak.com. Allen hartelijk welkom. Tot zondag.

ds. Matthijs Haak

P.S. Het stukje tekst dat precies tussen Matteüs 11:1-6 (vorige week) en Matteüs 11:20-30 (a.s. zondag) in ligt is Matteüs 11:7-19. Over die tekst hield ik ook een preek. Als je deze preek (ter voorbereiding op de dienst van zondag) graag wil lezen, kun je die op mijn website vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...