Follow Me

Follow Me (12 t/m 15 jaar)
God is liefde. Die woorden uit 1 Johannes 4 stonden centraal in de les van afgelopen dinsdag. We hebben erover gepraat hoe je die liefde van God kunt ontdekken en hoe je daarop mag antwoorden. We keken naar een filmpje van een jongeman van wie de broer vermoord was door een politieagente. In de rechtszaal waar zij 10 jaar cel kreeg vroeg hij de rechter of hij haar mocht laten zien dat hij haar wilde vergeven. 

De volgende keer gaat het over de Drie-enige God

Follow Me next (16 t/m 18 jaar)
Geloven is voor sommige mensen iets anders dan je verstand gebruiken. We hebben gezien dat je juist ook echt je verstand wel mag gebruiken om na te denken over het bestaan van God. Verschillende argumenten kwamen voorbij: de schoonheid van de schepping, de bijbel, het geweten van mensen. Tegelijk zeiden we tegen elkaar dat je het met God moet gaan wagen om zelf te gaan ontdekken dat Hij er is en zijn Woord naar jou toe wil nakomen. 

Volgende keer gaat het over: zeker weten: God houdt van mij?

Dit vind je misschien ook leuk...