Gratis adventskalender: Het wordt licht

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) komt met een speciale kalender voor de adventstijd. Voor iedere dag is er een bijbelvers en een kunstwerk dat daarbij past. Op de achterkant van elke pagina staat een bijbelpassage met een korte uitleg en een vraag om over na te denken.

 

In het voorwoord van de adventskalender schrijft NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Advent, de weken voor Kerst, valt voor ons in de donkerste tijd van het jaar. Ook in de wereld om ons heen en in onszelf kan het soms donker zijn. Het adventsrooster helpt je om uit te zien naar het licht dat volgens de Bijbel met de geboorte van Jezus is gekomen.’

 

De kunstwerken zijn uitgezocht in samenwerking met kunstenares Rietje Bakker.
Rietje: ‘Kunst gaat om woorden als ‘verwonderen’ en ‘verbeelden’. Ik hoop dat de schilderijen in deze kalender mensen helpt om de reis te maken van je hoofd naar je hart.’

 

De kalender is vanaf 27 oktober gratis te bestellen op debijbel.nl. Op veel plaatsen is het mogelijk om de kalender ook te bestellen via een vrijwilliger van het NBG.

Dit vind je misschien ook leuk...