Leef en lees toe naar Kerst met het NBG-adventsrooster

December. Buiten is het koud, binnen branden de kaarsjes. Naast een feestelijke maand is december ook een drukke maand. Cadeaus, decoraties, boodschappenlijstjes; er lijkt elke dag wel iets te doen. Vanaf 3 december gaat de adventstijd in.

Advent biedt een rustpunt in alle drukte. Elke zondag steken we een nieuw kaarsje aan. We lezen de Bijbel en leven zo bewust toe naar Kerst: het feest van de komst van Jezus, licht van de wereld.

Met het advents-bijbelleesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap sta je elke dag even stil bij de Bijbel en de boodschap van hoop en verwachting die daarin doorklinkt. Op de vier zondagen lezen we in Lucas: dit is in lijn met het Lucasjaar en met de kinderdienstmethode Bijbel Basics (debijbel.nl/bijbelbasics). Op alle andere dagen gaan we dieper in op verwijzingen naar het Oude Testament. We lezen elke dag een bijbeltekst met uitleg en een vraag om over na te denken. Bedoeld voor jezelf of om uit te wisselen in een lees- of appgroepje.

Hopelijk verrijkt en verlicht de Bijbel jouw decembermaand. Veel leesplezier gewenst!

Het bijbelleesrooster kun jedigitaal per mail ontvangen. Meld je dan aan op debijbel.nl/advent en je krijgt elke dag een bijbeltekst in je mailbox.

Dit vind je misschien ook leuk...