Veertigdagentijd: lees Marcus met het leesrooster van debijbel.nl

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. Het Nederlands Bijbelgenootschap wil daarbij helpen met het digitale leesrooster van debijbel.nl. Het leesrooster neemt u mee door het Marcus-evangelie.

 

In het evangelie volgens Marcus draait het steeds om één vraag: Wie was Jezus? En aan wie maakt hij zijn identiteit bekend? Regelmatig zie je in Marcus mensen kijken naar Jezus, zonder dat ze begrijpen wie hij werkelijk was. Maar soms is er een moment van openbaring, en zien mensen iets van de nieuwe wereld waarin Jezus koning is.

 

Het leesrooster van debijbel.nl neemt u tijdens de veertigdagentijd mee door het Marcus-evangelie. Vanaf 1 maart tot en met Eerste Paasdag (uitgezonderd de zondagen) ontvangt u per e-mail een bijbeltekst en toepassing. U kunt daarbij eenvoudig doorklikken naar meer informatie en leessuggesties op debijbel.nl.

 

Lees in veertig dagen het evangelie volgens Marcus van a tot z, en ontdek ‘het geheim dat de wereld moet weten’.

 

Inschrijven kan via het formulier op debijbel.nl: https://www.debijbel.nl/info/40dagentijd

 

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem

 

 

 

Bijbelleesrooster voor kinderen

 

Voor kinderen is Pasen nog ver weg als de veertigdagentijd begint. Ouders vragen zich soms af hoe zij ook hun kinderen mee kunnen nemen op weg naar het Paasfeest. Daarom heeft het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een speciaal kinderleesrooster ontwikkeld.

 

Dit leesrooster bevat voor de eerste vijf weken van de veertigdagentijd voor de zondag een bijbeltekst en een opdracht of nadenkvraag. In de zesde en laatste week, de Stille Week, is er op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, in de Paasnacht en op Paasmorgen een bijbeltekst en een doe-opdracht.

De kinderkalender is vanaf 1 maart te downloaden via bijbelgenootschap.nl/alef.

 

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem.

Dit vind je misschien ook leuk...