Nieuwe lessenserie 500 jaar reformatie online

Vandaag is een website gelanceerd met nieuw lesmateriaal over 500 jaar reformatie voor een breed christelijke doelgroep in scholen en kerken. Het lesmateriaal is gratis te downloaden van de website.

Op de website kun je allerlei materiaal over Martin Luther en de reformatie vinden dat je kunt gebruiken voor je lessen op (zondags)school, op catechisatie, of voor bijvoorbeeld je Bijbelstudiegroep. Er is materiaal voor jongeren vanaf 10 jaar en voor volwassenen. Het bestaat uit printbare lessen, handleidingen voor docenten, clubleiders en catecheten en veel extra’s, zoals filmpjes, leesteksten, Powerpointpresentaties etc.

Het lesmateriaal is opgesteld vanuit de visie dat de reformatie, als beweging van vernieuwing en verandering, van blijvende betekenis is. Voor gelovigen vandaag zijn de kennis en inzichten die vanuit de reformatie zijn opgedaan van grote waarde. In de lessen is steeds een verbinding tussen een thema uit de tijd van de reformatie en onze tijd gemaakt.

Het materiaal is onder leiding van Refo500 en in samenwerking met Erdee Media Groep ontwikkeld door vertegenwoordigers uit het onderwijsveld en kerkelijke organisaties.

You may also like...