Een nieuw project begint!

Dozen met benodigdheden voor baby’s en hun jonge moeders worden uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland.

In de landen waar Mission Possible werkt zijn er twee grote noden:

1. Behoefte aan de boodschap van het Evangelie
2. Behoefte aan onmiddellijke en langdurige hulp om crisissituaties en armoede te bestrijden

Onze nieuwe baby box project is, net als al onze andere projecten, bedoeld om aan deze twee behoeften te voldoen. Het is een geweldige manier om exact die hulp te geven die de ontvangers nodig hebben: benodigdheden voor de baby’s en moeders, instructies, gezondheidszorg, kennis, mentale ondersteuning en pastorale zorg. En het is een mooie manier om de liefde van God aan hen die er alleen voor staan concreet te laten zien. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd (13 – 15 jaar!) voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad.

Het baby box project biedt directe hulp aan kind en moeder – maar ook zo veel meer:

De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg. Hoe kunt u helpen: De dozen bevatten niet alleen kleding voor de baby maar babyverzorgingsproducten (zoals luiers, lotions, schaar, haarborstels), baby speelgoed en educatief materiaal. Deze items worden gekocht in de landen van bestemming waar de prijzen lager zijn. Dit vermindert ook de transportkosten. Vrijwilligers op elke bestemming pakken de dozen in. De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50.

U kunt deelnemen aan dit project door het overmaken van elk willekeurig bedrag ovv “Baby Box project”.

Wilt u meer doen?
Ook dat is mogelijk. Zo kunt u een (eenmalige) actie organiseren in uw gemeente. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Bel of mail mij als u hier vragen over heeft. Wij komen graag langs voor een presentatie. Kijk voor meer informatie op www.missionpossible.nl

Met vriendelijke groet,

Bert Dokter
Mission Possible Nederland
0595 438672
info@missionpossible.nl
www.missionpossible.nl
NL07 RABO 0158 0454 24

PS. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook leuk...