Naast: onder spanning

Het nieuwe nummer van Naast, het magazine over het zendingswerk van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, ligt weer in de postvakjes van onze leden en is -vanaf 27 september- online te lezen op www.verrenaasten.nl/naast!

Met daarin:

Zes jaar lang moest Kokou wachten tot hij kon beginnen met zijn theologiestudie. Er waren teveel spanningen en onrust in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar de universiteit stond. Openhartig vertelt hij in Naast over zijn leven; hoe hij als elfjarige Jezus leerde kennen en Hem ging volgen, ondanks tegenwerking van zijn ouders.

Een prachtig getuigenis en voorbeeld van hoe het ‘zendingsveld’ één groot spanningsveld is. Mission gebeurt -in opdracht van Christus- onder de hoogspanning van het steeds dichterbij komende Koninkrijk van God.
In deze Naast lees je in welke vertaling staat: ‘Dit is de voodoo die u uit Egypte heeft geleid.’ Je krijgt een idee van de spanningen die een schooldirecteur uit India bezighouden: “de hindoeïstische partij probeert ons te dwingen tot yoga en aanbidden van de zon.” Verder vertelt kinderboekenschrijfster Corien Oranje dat ze géén christelijke schrijver is en reis je met jongeren uit Almere mee naar Oekraïne.

Nadat hun christen-vriend in de gevangenis belandt, vragen columnisten Arjan en Elise zich vanuit het Midden-Oosten af: zouden we niet wat meer moeten verlangen naar spanning in ons leven?

Een spannend nummer: mis ‘m niet!

 

You may also like...