7 oktober: studiemiddag over Alvin Plantinga

Naar aanleiding van het verschijnen van Plantinga’s “Kennis en Geloof” in het Nederlands wordt er een studiemiddag gehouden in Kampen.

Alvin Plantinga’s scherpzinnige gedachten over het bestaan van God, het probleem van het kwaad, de (on)redelijkheid van het geloof, schepping en evolutie, geloof en wetenschap en het atheïsme zijn zeer invloedrijk en worden door voor- en tegenstanders diep gerespecteerd. Op 7 oktober wijden het Abraham Kuyper Center, de Stichting voor Christelijke Filosofie, PEP en AKZ+ onder de titel ‘Geloven in God zonder bewijs’ een studiemiddag aan Plantinga’s betekenis voor filosofie, theologie en kerk.

Alvin Plantinga, de inmiddels 83-jarige Amerikaanse filosoof met Friese wortels, is een apologeet die graag de dialoog met overtuigde atheïsten aangaat. Directe aanleiding voor de studiemiddag is de presentatie van Plantinga’s Kennis en Geloof (Brevier, 2016). Dit is de Nederlandse vertaling van Knowledge and Christian Belief, dat in 2015 verscheen als kortere en breder toegankelijke versie van Plantinga’s invloedrijke Warranted Christian Belief (2000). In de Nederlandse taal was van Plantinga tot nu toe alleen Het echte conflict. Wetenschap, religie en naturalisme (2014) verkrijgbaar. In Kennis en geloof onderbouwt Plantinga met veel argumentatieve kracht zijn stelling dat geloof in God ook 100% redelijk kan zijn als het niet gebaseerd is op bewijzen, argumenten of andere redenen.

Tijdens de studiemiddag komt prof. dr. Alvin Plantinga aan het woord via een video-interview door prof. dr. René van Woudenberg. Er zijn verder bijdragen van drs. Bas Hengstmengel, dr. Jeroen de Ridder, dr. Dolf te Velde, drs. Cees-Jan Smits, dr. Guus Labooy en dr. Piet de Vries. Voorzitter is dr. Hans Burger.

Praktische informatie
Datum en tijd: 7 oktober 2016, 13.30-17.15 uur
Locatie: Theologische Universiteit Kampen, Broederweg 15
Kosten: € 9,95 p.p.

Dit vind je misschien ook leuk...