Geef tijd en inzet voor de Bijbel

Vind je het belangrijk dat de Bijbel dicht bij mensen komt? Word dan vrijwilliger voor het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

Het NBG heeft ongeveer 1500 vrijwilligers in het hele land. Zij zijn de ‘ambassadeurs’ van het NBG in hun woonplaats. Ze geven informatie, organiseren allerlei activiteiten en vragen mensen het bijbelwerk in binnen- en buitenland te steunen.

Vrijwilligers belangrijk

‘Vrijwilligers zijn enorm belangrijk’, zegt Johan Wijnhorst die bij het NBG verantwoordelijk is voor het vrijwilligerswerk. ‘De Bijbel is een belangrijk boek en wij willen samen de Bijbel dichtbij brengen. Via onze vrijwilligers krijgt het bijbelwerk een gezicht. En hun eigen enthousiasme voor de Bijbel steekt anderen aan.’

Het werk van vrijwilligers varieert van nieuwsberichtjes doorgeven aan het kerkblad of de website van de kerk tot het organiseren van activiteiten met de Bijbel..

Nationale Bijbelzondag

De Nationale Bijbelzondag is voor vrijwilligers elk jaar een belangrijk moment om (het werk van) het NBG onder de aandacht te brengen. Op die laatste zondag van oktober wordt er in honderden kerken in Nederland gecollecteerd voor het werk van het NBG. Vanuit het NBG worden materialen ontwikkeld die predikanten, kinderwerkers en anderen kunnen gebruiken bij de invulling van de kerkdienst op die zondag. Wijnhorst: ‘Juist vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Zij kennen de mensen en weten aan welke materialen behoefte is.

Plaatselijke activiteiten Daarnaast organiseren ze in veel plaatsen activiteiten rondom de Bijbel, bijvoorbeeld een workshop over de Samenleesbijbel, een Bijbelmarathon of een presentatie over een bijbelboek of vertaling. Het NBG zorgt voor materialen, workshopleiders, etc.

De afgelopen jaren bleek er steeds veel belangstelling te zijn voor de NBG-Bijbelquiz. Deze quiz wordt vaak ook interkerkelijk gespeeld. Een avond van ontmoeting, humor en de ervaring dat er iets is wat hen bindt: de Bijbel’.

Ook vrijwilliger worden? Kijk op www.bijbelgenootschap.nl/vrijwilligers

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem

Charlotte Scholtens – de Vries (GKV)

Frieda van MIddelkoop – Kouveld (CGK)

Dit vind je misschien ook leuk...