Bijbels voor Cuba

De vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap in Gorinchem hebben in de afgelopen maanden zich ingezet voor de actie 1.000.000 Bijbels voor Cuba. Het gaat goed met deze landelijke actie, want het Bijbelgenootschap heeft inmiddels in samenwerking met het United Bible Society 511.335 Bijbels verspreid op Cuba.

Dit betekent dat we halverwege zijn. Nog 488.665 bijbels te gaan!

Joël Dopico, voorzitter van de Raad van Kerken op Cuba, bezocht kort geleden samen met de mensen van de Bijbelcommissie het Cubaanse stadje Trinidad.
Dopico: ’De mensen staan hier te dringen om een bijbel. In de omgeving van Havana zijn de afgelopen jaren veel bijbels verspreid. Maar hoe verder je van de hoofdstad komt, hoe groter het gebrek aan bijbels is. Er is nog veel werk te doen.’

In Cuba mogen particulieren niet zelf een bijbel kopen in het buitenland. Wel kunnen bijbels verspreid worden door bijbels te doneren via de Bijbelcommissie. Dit blijkt goed te werken, ook al is het doel nog niet bereikt.

Wilt u meewerken om het doel te behalen? Neem dan contact op met de werkgroepleden in Gorinchem. U kunt hun gegevens opvragen bij het klantcontactcentrum van het Bijbelgenootschap, 023-5461616 of info@bijbelgenootschap.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...