Noordoost-India getroffen door aardbeving

Op 4 januari 2016, 4:30 uur, (lokale tijd) is het noordoosten van India getroffen door een aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter. Onze zusterkerken – het RPCNEI-kerkverband – melden dat er zeker 9 doden zijn en meer dan 100 gewonden. De beving werd ook gevoeld in Bangladesh, Myanmar en Nepal.

De aardbeving was in de staat Manipur in Noordoost-India. Het epicentrum van de beving was op zo’n 25 kilometer van de provinciehoofdstad Imphal, een stad met 270.000 inwoners. Ds. V. Lalnghakthang (VL) – algemeen secretaris van onze lokale samenwerkingspartner RPCNEI (Reformed Presbyterian Church North East India) is vanochtend meteen naar Imphal afgereisd.

VL: “Na gezegende nieuwjaarsvieringen gisteren, werden we vanochtend ruw wakker geschud door een hevige aardbeving in de noordelijke staten van India. Vanuit Imphal hebben we berichten binnengekregen van doden, gewonden en ingestorte huizen en gebouwen. We zijn God dankbaar dat Hij onze kerkgebouwen, scholen en kantoren gespaard heeft!”

Het dodental loopt waarschijnlijk nog op. Het reddingswerk wordt bemoeilijkt door stroomuitval en verbroken communicatielijnen. Volgens de lokale autoriteiten is er in Imphal nog nooit zo’n zware beving gevoeld.
Samenwerking

Dominee VL is inmiddels in Imphal. Via hem kregen we verschillende foto’s. Terplekke bieden RPCNEI-kerkleden hulp aan de getroffenen in samenwerking met onze andere samenwerkingspartner, ziekenhuisorganisatie EHA.

Dit vind je misschien ook leuk...