Een beeldend voorbeeld van vruchtdragen

Tijdens het bekendmaken van het jaarthema op de gemeenteavond in juni heeft iedereen een zakje gekregen met daarin wat zaadjes om in de grond te stoppen.

Vruchten voortbrengen
In het zakje van Cees en Hilda Oosterhuis zaten zes bonenzaadjes. Die hebben ze in de tuin geplant. Cees: “Er kwam welgeteld één zaadje op. De andere vijf zaadjes gingen dood. De grond was toch zonder rotsen en doornen en distels. Maar dat ene zaadje groeide uit tot een mooi plantje met blaadjes en ook weer bloemetjes, die ook weer ontwikkelde tot bonen-vruchten. Het moederplantje verdroogde en ging op den duur dood, maar had wel weer bijna 48 zaadjes voorgebracht.”

Een klein voorbeeld van vruchtdragen, maar wel heel mooi een beeldend! Wie heeft er nog meer de zaadjes in de grond gestopt?

Dit vind je misschien ook leuk...