GBS De Zevenster 40 jaar jong

Gereformeerde Basisschool ‘De Zevenster’ viert een bijzondere verjaardag. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat deze streekschool werd geopend. De opening in 1975 betekende een nieuwe school voor Hardinxveld. Ouders van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt bundelden destijds hun krachten om een school te stichten met onderwijs dat aansluit bij wat de kinderen thuis en in de kerk leren.

Bijbelgetrouw onderwijs
De Zevenster is een basisschool voor alle christelijke ouders die het belangrijk vinden dat hun kind bijbelgetrouw onderwijs ontvangt van leerkrachten die zelf overtuigd christen zijn en graag hun geloof delen met de kinderen. Inmiddels weten ook ouders uit andere kerken hun weg naar De Zevenster te vinden, omdat in de loop der jaren het onderwijs grondig is gemoderniseerd. De krijtborden voor de klas zijn vervangen door moderne digiborden. Vanaf groep 4 werken de kinderen met tablets voor rekenen, lezen en spelling. In groep 1 t/m 8 wordt Engels gegeven en voor meerbegaafden is er zelfs de mogelijkheid een start te maken met Spaans.

‘School van vroeger’
Omdat in die 40 jaar heel veel leerlingen vanuit de regio onze school bezochten, willen we iedereen van harte uitnodigen om met ons het jubileum mee te vieren. In het jubileumjaar zijn er diverse festiviteiten en vieringen gepland. Na de herfstvakantie werken de kinderen twee weken aan het project “School van vroeger”. Er worden atelier-middagen georganiseerd met leuke workshops.

Ouders en het team zijn dankbaar dat de school 40 jaar mag bestaan. 

Daarom zal er woensdag 4 november (Dankdag) een feestelijke sing-in worden gehouden. Als afsluiting van het project is er op vrijdag 6 november Open Huis met een tentoonstelling en presentaties door het hele gebouw. Van 18.30-20.30 uur zijn (oud)leerlingen, (oud)collega’s, ouders, oud-bestuursleden en andere belangstellenden van harte uitgenodigd te komen kijken.

Meer informatie op www.gbsdezevenster.nl

Dit vind je misschien ook leuk...