Israëlzondag

Geachte broeders en zusters,

Hoe zullen wij Hem ontmoeten?

Heeft u een plek waar u God speciaal ontmoet? Waar ervaart u Hem in het bijzonder? In de kerk, op vakantie, in de natuur?

Op Israëlzondag, dit jaar op 4 oktober, onderstrepen wij onze verbondenheid met het Joodse volk. Heel verrassend kan Israël onze ogen openen voor een manier om God te ontmoeten, waar wij vaak niet zo veel aandacht voor hebben.

Als wij praten over een ontmoeting met God, zijn wij er al snel zeker van wat Hij belooft in Zijn Woord, namelijk waar wij in Zijn Naam samen komen, is Hij aanwezig.

De Joden wijzen op een andere manier om God te ontmoeten. Zij wijzen er op dat wij God mogen ontmoeten door te doen wat Hij zegt. Door Zijn woorden in praktijk te brengen, ontmoeten wij Hem in ons leven van alledag. Wij kunnen van dit prachtige volk nog zoveel leren.

Eén zondag per jaar vragen wij uw speciale aandacht voor het Joodse volk en de verhouding tussen kerk en Israël, want een kerk zonder Israeël bestaat niet. Wie Israël vergeet zaagt de tak door waar hij zelf op zit (zie o.a. Romeinen 11).

Laten wij bidden om vrede en gerechtigheid voor en met Israël.

Wilt u meer weten? Kijk op onze website www.yachad.nl

Met een hartelijke Shalom

Wim Kloppers – Hoogezand

Dit vind je misschien ook leuk...